Zen zijn tijdens de Menopauze

Zen zijn tijdens de Menopauze
Leestijd : 1 minuut

De menopauze is een keerpunt waarop stress en mentale druk botsen. Ontdek zenstrategieën om sereen deze transitieperiode door te komen.

De menopauze is een natuurlijke stap in het leven van een vrouw. Ze staat synoniem voor hormonale en fysieke veranderingen die vaak verwarrend zijn en waarover niet veel vrouwen vrijuit durven praten. Door de taboes te doorbreken en enkele eenvoudige raadgevingen op te volgen kan u echter een nieuw evenwicht vinden.

De menopauze begrijpen: tussen stress en reactieve vermoeidheid

De menopauze wordt gekenmerkt door het stoppen van de eisprong en het uitblijven van de maandstonden gedurende minstens een jaar. Dit wordt veroorzaakt doordat de eierstokken geen hormonen meer uitscheiden. Dergelijke hormonale schommelingen veroorzaken warmteopwellingen, vermoeidheid, lichtgeraaktheid en een verstoorde slaap.

Op weg naar een zen houding

Het belangrijkste is de uitdagingen erkennen en een manier vinden om deze periode positief door te komen.

Routine “Dubbele B” (behaaglijkheid & bewegen)

Zich ontspannen, dingen doen die u graag doet, bewegen, zijn allemaal manieren om spanningen te verminderen.

zenpyl-routine-double-b

Het lichaam en de geest beïnvloeden elkaar: spanning in de spieren verminderen, vermindert mentale onrust. Creëer uw eigen dagelijkse behaaglijkheidsritueel door meditatie, pilates of yoga te doen of door een wandelingetje in de frisse lucht te maken. Beweeg door te sporten, maar ook tijdens uw verplaatsingen (stappen, fietsen, steppen, … ) en hobby’s (wandelen op zondag, werken in de tuin, knutselen, actieve spelletjes doen met kinderen of kleinkinderen). Het belangrijkste is de regelmaat.

Sociale verbinding

Praat met vrienden, organiseer een avond met vriendinnen of sluit u aan bij een praatgroep. Dat kan u meer perspectief en troost bieden.

zenpyl-connexion-sociale

De menopauze niet dramatiseren en erover durven praten, zijn cruciaal om deze
overgangsperiode door te komen. Er is niets dat stress meer vermindert dan tips uitwisselen en humor. De menopauze is geen vreselijke ziekte!

Zenpyl® helpt uw evenwicht terug te vinden en dagelijkse uitdagingen het hoofd te bieden.

Zenpyl® is een voedingssupplement en is geen vervangmiddel voor een gevarieerde en uitgebalanceerde voeding, noch voor een gezonde levensstijl. Raadpleeg de bijsluiter Zenpyl® NUT-PL 53/48. Droogextract van Passiebloem draagt bij tot vermindering van stress. Droogextract van Rhodiola draagt bij in de weerstand van het lichaam in periodes van stress en vermoeidheid. De vitamines B6 en B12 dragen bij tot een vermindering van vermoeidheid. 2023-ZEN-061 Therabel sa/nv Dec 2023

Gepubliceerd op 27 november 2023

Word zen met Zenpyl®