Stress en zelfvertrouwen

Stress en zelfvertrouwen
Leestijd : 2 minuten

Stress kan het zelfvertrouwen ondermijnen, maar door een zen houding aan te nemen, kan u uw zelfvertrouwen weer opbouwen.

Stress kan een enorme impact hebben op het zelfvertrouwen. Het gaat in de eerste plaats om de controle terugnemen, uw zelfvertrouwen versterken en een zen houding aannemen.

De impact van stress op het zelfvertrouwen begrijpen:

Wanneer niets aan stress gedaan wordt, kan uw zelfvertrouwen afnemen. Dagelijkse uitdagingen, stress en de vermoeidheid die eruit voortvloeit, kan u doen twijfelen aan uw vaardigheden en eigenwaarde.

Stress overkomen en uw zelfvertrouwen weer opbouwen:

Om stress te overkomen en uw zelfvertrouwen te versterken, is het cruciaal dat u een effectieve aanpak inzet. Zo kan u zich weer focussen en een zekere sereniteit bewaren ondanks de beproevingen.

Elk succesje telt

Noteer uw dagelijkse successen, hoe klein ook, en vier ze. U hoeft helemaal niet beter te zijn dan anderen. Zorg vooral goed voor uzelf.

zenpyl-success-compte

Stel uzelf ook realistische doelen en verwachtingen. Positief denken zorgt er ook voor dat uw zelfkritiek niet te streng is.

Meditatie en mindfulness

Mindfulness spoort ons aan om enkel aandacht te geven aan het nu, zonder te oordelen.

zenpyl-meditation-pleine-conscience

Of het nu gaat om uw gedachten, emoties of activiteiten waar u mee bezig bent. Door u op het nu te concentreren, denkt u bijvoorbeeld niet aan negatieve gebeurtenissen uit het verleden, of aan angsten die met de toekomst verbonden zijn.

Positief netwerken

Zich omringen met positieve en welwillende mensen kan uw zelfvertrouwen versterken.

zenpyl-reseautage-positif

Grenzen stellen

Nee leren zeggen kan helpen om stress te verminderen en overbelasting te vermijden. Als u altijd ja zegt, dan geeft u voorrang aan de noden van anderen boven uw eigen noden.

zenpyl-fixer-des-limites

Nee zeggen, is zichzelf respecteren en waarde geven. Het wordt trouwens vaak beschouwd als een sterkte en een bewijs dat u ernstig bent wanneer u daarna de reden van uw weigering uitlegt.

Zenpyl® is een voedingssupplement en is geen vervangmiddel voor een gevarieerde en uitgebalanceerde voeding, noch voor een gezonde levensstijl. Raadpleeg de bijsluiter Zenpyl® NUT-PL 53/48. Droogextract van Passiebloem draagt bij tot vermindering van stress. Droogextract van Rhodiola draagt bij in de weerstand van het lichaam in periodes van stress en vermoeidheid. De vitamines B6 en B12 dragen bij tot een vermindering van vermoeidheid. 2023-ZEN-061 Therabel sa/nv Dec 2023

Gepubliceerd op 22 november 2023

Word zen met Zenpyl®