Stress en pesterijen

Stress en pesterijen
Leestijd : 1 minuut

Pesterijen zijn een niet te verwaarlozen oorzaak van stress.

Op school, op het werk, thuis en op sociale media zijn pesterijen een verontrustende realiteit waar veel mensen dagelijks mee te maken krijgen. Dergelijke situaties, die vaak onder de radar blijven, maar verwoestend zijn, lokken stress uit die een impact op de mentale en fysieke gezondheid kan hebben.

Pesterijen zijn meer dan wat spanning!

Pesterijen worden gekenmerkt door uitlachen, discrimineren, ontoelaatbare druk, veelvuldig afzonderen met het doel het slachtoffer psychologisch te ontmoedigen en te verzwakken. Dit ondermijnt het zelfvertrouwen, zorgt voor een mentale druk en leidt vaak tot stress en reactieve vermoeidheid. Wanneer de pesterijen lange tijd aanhouden, kunnen ze tot burn-out, depressie of een gegeneraliseerde angststoornis leiden. Zo’n moeilijke periode doormaken, vergt kracht en vastberadenheid.

Dit zijn enkele tips om u te helpen:

Praat erover met vrienden of familie

Deel uw bekommernissen en uw gevoelens met vertrouwenspersonen. Onderhoud uw sociale contacten zodat u niet geïsoleerd raakt en goede raad kan krijgen.

zenpyl-harcelement-en-parler

Mediteer

Zenmeditatie vermindert angst en verbetert het verwerken van stress. Mediteren helpt ook om uw geest leeg te maken, u te bevrijden.

zenpyl-pratiquer-mediation

Verzamel informatie

Leg een degelijk dossier aan. Bewaar een gedetailleerd relaas van elk pestincident: de datum, het uur, de betrokkenen en een nauwkeurige beschrijving van wat gebeurd is.

zenpyl-harcelement-documenter-tout

Ken uw rechten

Pesterijen worden erg ernstig genomen. Als u het slachtoffer bent van pesterijen, weet dan dat dat strafbaar is, ongeacht of ze op het werk of in het privéleven gebeuren. Informeer u bij een advocaat of een vereniging.

zenpyl-rechercher-vos-droits

Bij spanning en dagelijkse uitdagingen draagt Zenpyl® bij tot de vermindering van stress en vermoeidheid.

Zenpyl® is een voedingssupplement en is geen vervangmiddel voor een gevarieerde en uitgebalanceerde voeding, noch voor een gezonde levensstijl. Raadpleeg de bijsluiter Zenpyl® NUT-PL 53/48. Droogextract van Passiebloem draagt bij tot vermindering van stress. Droogextract van Rhodiola draagt bij in de weerstand van het lichaam in periodes van stress en vermoeidheid. De vitamines B6 en B12 dragen bij tot een vermindering van vermoeidheid. 2023-ZEN-061 Therabel sa/nv Dec 2023

Gepubliceerd op 27 november 2023

Word zen met Zenpyl®